30 Mart 2008 Pazar

İSTANBUL FASHION LAB



13–15 Mart tarihleri arasında gerçekleşmiş olan Fashion Lab etkinliği, Fatih Sultan Mehmet’in top dökümü yapılmak üzere hazırlattığı tarihi ‘’Tophane-i Amire Binasında’’ ev sahipliği yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bu mekânı, Moda Tasarımcıları Derneği’ni desteklemek amacıyla özel olarak tahsis etmiş. Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Devlet Bakanı Sn. Kürşat Tüzmen de, Türk moda tarihine yepyeni bir sayfa açacak olan İstanbul Fashion Lab projesini onaylayıp, destek vermiş. 3 gün süren, İstanbul Fashion Lab’de; tasarımcıların özgün defileleri 2009 Sonbahar/Kış sezonuna aitti. Aynı mekâna kurulmuş olan ‘designer’s showrooms’ alanı da; tasarımcıların gün boyu alıcılarla buluşacağı, koleksiyon siparişlerinin alınacağı özel bir buluşma mekânı oldu. İstanbul Fashion Lab Tasarımcılarının defile tarihleri ise şöyleydi;

13 MART 2008
14:30 Ümit Ünal, 17:30 Hatice Gökçe, 20:30 İdil Tarzi

14 MART 2008
17:30 Bahar Korçan, 20:30 Arzu Kaprol

15 MART 2008
17:30 Esra- Tuba Çetin, 20:30 Özlem Süer

Yılda iki defa düzenlenecek olan “İstanbul Fashion Lab”, 2010 yılında Avrupa’nın Kültür Başkenti seçilen İstanbul’u, Dünya Moda Takvimi’nde alternatif bir buluşma noktası haline getirmek ve Türk moda sektöründe tasarım markalarını profesyonel alıcı gruplarıyla buluşturmak.
Ben bunların arasında sadece Özlem Süer’e gitme fırsatını buldum. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde yüksek lisans yaptığım için, orada tanışma şansımız olmuştu. Özlem Süer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar' da Yrd. Doç ve Tekstil bölümünde birçok derse giriyor. Gerçekten çok başarılı bulduğum modacılardan sadece bir tanesi.

Moda tasarımcıları derneği üyelerinden olan diğer modacılarımızın da gerçekten defileleri görülmeye değerdi. Onları http://www.modaturkiye.com/ dan takip ettim. Oradan size ayıklayıp birkaç tane jpg formatlı resimleri birleştirip ekte yayınladım. Geri kalanını sizde benim gibi ayrıntılı görmek için siteden girip takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: